achtergrond
Stoppelenburg logo
Tarieven/vergoeding verzekering
De behandeling wordt met een verwijzing vergoed vanuit de basisverzekering op basis van individuele psychotherapie of groepspsychotherapie. De behandeling komt ten laste van het eigen risico.

De wettelijk verplichte tarieven worden gehanteerd zoals die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit gespecialiseerde GGZ. Het gaat bij mindfulness vaak om een behandeling tussen de 250 en 800 minuten.

Tarieven gespecialiseerde GGZ 2019

Er wordt door de praktijk rechtstreeks gedeclareerd bij de zorgverzekeraar, net zoals bijvoorbeeld de huisarts dat doet. Dit gebeurt nadat de behandeling is afgesloten, of maximaal na een jaar. Je krijgt dus zelf niet eerst een rekening die je moet voorschieten.

Met alle zorgverzekeraars zijn contracten afgesloten (klik hier voor de lijst)

Ook aan alleen de intake, zonder daarna in behandeling te gaan, zijn kosten verbonden. Deze komen ook ten laste komen van het eigen risico. Het gaat inclusief verslaglegging om een bedrag van 250 euro voor 1 gesprek en 500 euro voor 2 gesprekken.

Voor vergoeding is het nodig dat je een verwijzing hebt van de huisarts voor gespecialiseerde GGZ. Ik sta er garant voor dat het vergoed wordt, mocht je het desondanks zelf bij je zorgverzekeraar willen checken, vraag dan naar de vergoeding voor groepspsychotherapie. 

Er zijn geen extra kosten voor het schriftelijk cursusmateriaal en een set van vijf cd’s.
Voorwaarden:
Afspraken moeten uiterlijk 24 uur van tevoren afgezegd worden. Bij niet afzeggen of bij te laat afzeggen wordt € 75 in rekening gebracht, conform de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Vrijgevestigde Psychotherapeuten (NVVP)

Via de voice mail of via email kunnen afspraken altijd –dus ook in het weekend en in de avonduren- afgezegd worden.

De in rekening gebrachte afspraak bij niet of te laat afzeggen wordt NIET door de zorgverzekeraar vergoed.
BG2
STOPPELENBURG THERAPIE EN TRAINING | Bentemaden 2 | 8431 RB | Oosterwolde FR |
STOPPELENBURG THERAPIE EN TRAINING
Bentemaden 2 | 8431 RB | Oosterwolde FR
T: 06-26 066 221 | E: eric.stoppelenburg@xs4all.nl